2023 GSS Prim Tutarları

Önceleri sigortalılar gelir testine girerek, hangi gelir durumunda olduğunu tespit ettirmekte ve 3 gelir düzeyinden birine göre genel sağlık sigortası ödemekteydi.

Ancak, 6824 sayılı Kanunla birlikte artık sigortalılar gelir testine girmek mecburiyetinde değildir. Sigortalılar gelir testine girmezlerse brüt asgari ücretin %3’ü kadar prim öderler. Gelir testine girerlerse, alt dilime girmesi sonucunda hiç gss primi ödemeden muayene olabileceklerdir.


2023 GSS Prim Tutarları 


Bu durumda 2023 yılında ödenecek en fazla GSS primi; 10008 x %3= 300,24 TL olacaktır.

Geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az yani 2023 yılı için 2835,33 TL olanlar yeşil kart kapsamında tescil edilecekler. Genel Sağlık sigortasında prim ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanacaklar.


GSS Borcu Olanlar Sağlıktan Yararlanabilir Mi


4736 Sayılı Kanun"un 1"inci Maddesinin Birinci Fıkrası Hükmünden Muaf Tutulacakların Tespitiyle İlgili Bakanlar Kurulu Kararı"nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete"de yayımlandı.


Buna göre, GSS sistemi kapsamında olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayacak vatandaşlara ve bakmakla yükümlü yakınlarına, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde (üniversite hastanelerinde) 31 Aralık 2022"ye kadar sağlık hizmeti verilecek.

Soru Sor
'2023 GSS Prim Tutarları ' konusu ile ilgili sorunuz için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. Uzmanlarımız sorduğunuz soru ile ilgili sizlere dönüş sağlayacaklardır.

Soru Sor